A pályázatról

Kedvezményezett neve: STIM 2017 Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: „Helén Panzió” létrehozása Hercegkúton
Pályázat azonosító száma: TFC-1-2-1-2017-2017-00069 
Támogatás összege: 60 184 324 Ft
Támogatás mértéke: 70%
A projekt tartalmának bemutatása:
A projekt Hercegkút településen hoz létre 3* minősítésű panziót, új épület építésével. Hercegkút település a Tokaj kiemelt turisztikai térségben található, a Zemplén hegységben. A 650 lelkes sváb falu a sárospataki járásban található. Természeti adottságai, elhelyezkedése ideális célterületté teszik az aktív- és ökoturizmus, a bor- és gasztronómia turizmus, továbbá a vallási turizmus számára.
A projekt célja, illeszkedve a pályázati felhívás alapvető célkitűzéséhez, attrakciókban és turisztikai vonzerőben gazdag térségben új panzió létrehozása, a szálláshely kapacitás minőségi növelése.
A panzió helye: 3958 Hercegkút, Petőfi Sándor utca 58/60.
A projektterv tartalma 6 szobás, szobánként 2-2 férőhelyes panzió építése Hercegkút településen. A kapacitás 12 fő, pótágyazás lehetőségével maximum 18 fő. A szobákhoz saját fürdőszoba tartozik. Az elrendezés lehetőséget ad arra, hogy a kisebb családok pótágy elhelyezésével egy szobában kerüljenek elhelyezésre, illetve a nagyobb családok egymás melletti szobákat vegyenek igénybe. A földszinten akadálymentes szoba létesül. 

Tervezett szolgáltatáscsomagok:

  1.  aktív és ökoturizmus: túravezetés – Zempléni túrák, programszervezés a Zemplén Kalandparkban, programszervezés a Hegyközben, a Felvidéken, programszervezés Hegyalján (vár- kastélyturizmus), „Hazajáró pont”
  2.  vallási turizmusra épülő kirándulások vezetése (200 m-re hercegkúti Kisboldogasszony Templom),
  3.  kerékpárkölcsönzés,
  4. borkóstolás a Világörökségi Pincesoron,
  5. Helyi ízek vására helyi termelővel való együttműködés alapján (klasszikus sváb konyha termékei)
  6. wellness részleg az épületen kívül: szauna, jacuzzi, sófürdő.

A szolgáltatás ötvözi a falusi szálláshelyekre jellemző nyugodt természeti környezetet és a hagyományos gasztronómiai kínálatot a 3*-os városi panzió kényelmével és professzionális szolgáltató szemléletével.

A támogatott projekt befejezési dátuma: 2021.02.28.
A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósul meg.